Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VGME - brief aan de staatssecretaris over de moeizame relatie met het NCG

VGME - brief aan de staatssecretaris over de moeizame relatie met het NCG
 logo vgme nieuwsbrief

Groningen, 16 april 2024

 

Op 12 april j.l. heeft het bestuur een brief gestuurd naar staatssecretaris Vijlbrief waarin het bestuur aangegeven heef dat zij zich zorgen maakt over het verdere verloop van het pilotproject als gevolg van de niet-constructieve houding van het NCG. Sinds de feestelijke start van de eerste vier projecten hebben wij nog geen enkele concrete stap kunnen zetten met een van de projecten. Dit, omdat medewerkers van de NCG de afspraken die gemaakt waren op bestuurlijk niveau, weer ter discussie stelde.

Op 6 september j.l. hebben we, in bijzijn van  twee staatssecretarissen en de gedeputeerde, een feestelijke start gehad van de eerste vier pilotprojecten. Alle drie de bestuurders gaven aan dat deze pilot een succes moest worden.
Sindsdien was er binnen de NCG onduidelijkheid over de uitvoerbaarheid van de afspraken die de directie van de NCG had gemaakt met de vereniging over het uitvoeren van de maximaal 15 pilotprojecten. Alle afspraken waren vastgelegd in het pilotplan en ondertekend door de stuurgroep op 1 juni 2023. Het ging dan met name om de geldstroom van de versterking die bij het Restauratiefonds in beheer zou worden gegeven.

De huidige manier van handelen van de NCG geeft ons het gevoel dat we te maken hebben met een partij die aan het “meestribbelen” is: wel met ons praten, maar niet van harte. Onze kwartiermaker is veelvuldig in overleg met medewerkers van het NCG, maar in die gesprekken komt vooral naar voren waarom er iets niet kan, maar niet hoe het dan wel kan. Dit hebben we de afgelopen periode te vaak ervaren. Op 4 april j.l. was de NCG weer een afspraak niet nagekomen. Dat was voor het bestuur de bekende druppel.

De brief aan de staatssecretaris kunt u lezen door op onderstaande button te klikken.


 

     
  Brief aan de staatssecretaris  
     

 


deze nieuwsbrief is bestemd voor: Bezoeker