Eerste gespreksgroep groot succes!

Afgelopen maand was de eerste gespreksgroep bij een van onze leden thuis een feit! De familie Boltendal uit Noordbroek had de primeur. Zowel de eigenaren als de gasten waren bijzonder enthousiast over deze vorm van kennisuitwisseling. Voor ons een reden om hier mee door te gaan!!!

Wil je deel uitmaken van een unieke ervaring waar kennis, ervaring en enthousiasme samenkomen? Dan ben je welkom op één van  onze gespreksgroepen met uiteenlopende onderwerpen. Ben je, evenals veel andere leden, begaan met het behoud van ons erfgoed en het creëren van een duurzamere toekomst? Dan is onze gespreksgroep de perfecte plek voor jou. In een intieme setting, en op uitnodiging van één van onze leden, komen we samen om ideeën uit te wisselen, ervaringen te bespreken en elkaar te inspireren.

Redenen waarom je deel zou willen nemen aan een gespreksgroep:

Betrokkenheid bij het erfgoed:
Leden kunnen een sterke band hebben met het erfgoed in Groningen en willen actief bijdragen aan het behoud ervan. Door deel te nemen aan de gespreksgroepen kunnen ze hun kennis vergroten, ervaringen delen en samen oplossingen bedenken voor de uitdagingen waarmee het erfgoed wordt geconfronteerd.

Informatie en educatie:
De gespreksgroepen bieden een platform voor leden om meer te leren over de geschiedenis, cultuur en architectuur van Groningen, evenals over de impact van aardbevingen op dit erfgoed. Het uitwisselen van informatie en het bespreken van relevante onderwerpen kan de kennis van de deelnemers vergroten en hen helpen een dieper begrip te krijgen van de kwesties die spelen.

Gemeenschapszin:
De bijeenkomsten bieden een kans voor leden om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en relaties op te bouwen. Het gezamenlijk streven naar een gemeenschappelijk doel, zoals het behoud van erfgoed, kan een gevoel van saamhorigheid en gemeenschapszin versterken binnen de vereniging.

Invloed en participatie:
Door deel te nemen aan de gespreksgroepen kunnen leden directe invloed uitoefenen op de plannen en activiteiten van de vereniging met betrekking tot erfgoedbehoud. Ze kunnen hun stem laten horen, ideeën aandragen en input leveren voor toekomstige projecten en initiatieven.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van de geplande gespreksgroepen:

 

 

 NAAR DE GEPLANDE GESPREKSGROEPEN
Enkele reacties van de deelnemers:

Gisteren hebben wij de heer en mevrouw Boltenbal al een kaartje gestuurd om hen te bedanken voor de middag. Wij hebben de bijeenkomst als zeer leerzaam ervaren. Goede tips en, zoals aangekondigd, een verfrissende kijk op het verduurzamen van een monument of karakteristiek pand. Daarnaast was het erg gezellig en leuk om ook nog even door het huis en de tuin te lopen.

Alfred en Mariëtte Müller


Johan Boltendal is een selfmade ervaringsdeskundige bij uitstek. Hij weet bijzonder goed uit te leggen waarom je in een monument wel en vooral waarom niet moet isoleren, welke methode en met welk materiaal. Hij doet dit niet uit de losse pols, maar door te meten en te weten. Bij alle uitkomsten heeft hij bewijs en dat is behalve heel leerzaam, vooral heel efficient. Los van dit de man is een voortreffelijk verteller en houdt zijn toehoorders gemakkelijk de hele middag vast, mede door de assistentie van zijn vrouw.
Ik beveel een ieder aan om als de mogelijkheid zich weer voordoet hierbij aanwezig te zijn ‍

Esther en Jan Sietsema


Ik ben onder de indruk van de mooie (voormalige) Pastoriewoning. Bijna alles is nog origineel gebleven en als zodanig behouden. De gastvrije Mary en Johan Boltendal zijn een voorbeeld van wonen, leven en onderhouden van een monumentaal pand. Ik heb waardevolle en prima doordachte tips en onderhoudsadviezen gekregen. Ze houden de pastorie vitaal en voor de toekomst behouden.
Kortom, het pand wordt bewoond door monumentale professionals, waar je ook terecht kunt voor een goed advies.

Rienus Huis

 

Waarom je zelf een gespreksgroep zou willen organiseren:

Betrokkenheid:
Door een gespreksgroep te organiseren, kan een lid een actieve rol spelen binnen de vereniging en laten zien dat hij of zij betrokken is bij het behoud van het erfgoed in Groningen. Het organiseren van dergelijke bijeenkomsten wordt bijzonder op prijs gesteld

Specifieke interessegebieden:
Een lid kan een gespreksgroep willen organiseren rond een specifiek aspect van erfgoedbehoud dat hem of haar nauw aan het hart ligt, zoals architectuur, schadeherstel van erfgoed, verduurzaming van monumenten of lokale geschiedenis.. Door zelf een gespreksgroep te organiseren, kunnen ze anderen met dezelfde interesse aantrekken en diepgaandere discussies mogelijk maken over het onderwerp.

Netwerken en relaties opbouwen:
Het organiseren van een gespreksgroep biedt een kans om contact te leggen met andere leden die geïnteresseerd zijn in erfgoedbehoud. Dit kan leiden tot waardevolle connecties, het delen van kennis en het opbouwen van relaties binnen de gemeenschap van erfgoedliefhebbers.

Flexibiliteit en maatwerk:
Als een lid zelf een gespreksgroep organiseert, heeft hij of zij controle over de planning, locatie en inhoud van de bijeenkomsten. Dit stelt hen in staat om de groep aan te passen aan de behoeften en interesses van de deelnemers, en om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor open discussie en uitwisseling van ideeën.

Klik op onderstaande button als je ook graag een gespreksgroepo bij je thuis wilt organiseren

 

 

 JA, IK WIL OOK EEN GESPREKSGROEP ORGANISEREN



1000 Characters left


Informatie VGME

Vereniging Groninger Monument Eigenaren

Postadres
Hoofdweg 171
9681 AD Midwolda

Kamer van Koophandel
068679785

Bankrekening
NL11 INGB 0007 6939 59

Mail
secretariaat@groningermonument.nl

Contact